Grâul

Grâul este o momeala vegetală perfectă pentru pescarii care au hotărât să meargă la pescuit crap sau caras de dimensiuni mai mari, mai ales dacă peștele din lac sau iaz este deprins cu așa tip de hrană. Eficiența acestei momeli depinde în primul rând de înnădirea peștelui în anumit loc unde doriți să pescuiți.

Grâul se pune pe cârlig în același mod ca și porumbul, atât doar că se folosesc cârlige de dimensiuni mai mici.

Procesul de pregătire a grâului pentru pescuit este foarte simplu:
  • Se pune într-un termos boabele de grâu (nu mai mult de o cincime) și se toarnă peste ele apă fierbinte lăsându-le timp de o noapte să se umfle.
Dar trebuie să știți că nu tot grâul este bun pentru așa fel de preparare. Se recomandă de a folosi soiuri de grâu dur, din care se produce făina de calitate superioară.

În caz că folosiți grâu moale:
  • pune-ți boabele la umflat pentru aproximativ 3 ore, după care vărsați apa din termos sau vasul unde ați preparat această momeală.
Grâul are miros destul de puternic, așa că nu necesită să fie combinat cu alte arome. Mai des se practică schimbarea gustului (adaos de zahăr).

Pescarii care nu dispun de timp, pot procura această momeală din magazinele de pescuit.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.