Caras

Carasul (Carassius Auratus Gibelio) este un pește de apă dulce din familia Cyprinidae. Originar din Asia de Nord, după care s-a răspândit în China și apoi în toată lumea.

Această specie populează atât apele stătătoare, cât şi apele curgătoare, preferând  sectoarele apelor cu o vegetaţie redusă.

Proprietatea de a se înmulţi repede şi mortalitatea scăzută a puietului i-au permis carasului să populeze cele mai diverse habitate acvatice.

Aspectul

Corpul are o construcţie fizică puternică. Înălţimea corpului reprezintă circa 38% din lungimea corpului. Capul se aseamănă cu cel al crapului, însă ii lipsesc mustățile și forma gurii este obtuză având buzele subțiri. Culoarea la solzi este diversă, depinde în ce apă trăiește. În apele bogate în vegetații — are culoarea verzuie, în ape mai limpezi — are culoarea auriu-maronie, iar în ape mâloase — o culoare închisă (spre negru).

Dimensiunea carasului este de 10-30 cm, cu o greutate mai des întâlnita de 80-150 grame dar ajunge și la 1,5-2 kg.

Alimentația

Această specie nu este capricioasă în ceea ce privește hrana. Se hrănește cu: larve, moluște, crustacee, vegetații, râme, etc.

Specii de caras

  • Carassius Auratus
  • Carasul Shubunkin
  • Carasul coadă-de-voal
  • Carasul telescop negru
  • Carasul cu ochi bulbucați (dubble-eyes)
  • Carasul cap-de-leu
  • Carasul Ryukin roşu cu alb
  • Carasul cometa







    GlosarC

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.