Calcanul

Calcanul (Psetta maxima) este un pește marin care face parte din familia Scophthalmidae. Se găsește în Oceanul Atlantic de Nord-Est, de la Cercul Arctic până în Africa de Nord, plus Marea Mediterană, Marea Neagră și o mare parte din Marea Baltică.

Cel mai des este întâlnit în albiile nisipoase ori stâncoase ale mării (inclusiv apele salmastre), la adâncimi de 20-70 de metri.


Aspectul


Calcanul este un pește aplatizat aproape circular, lipsit de solzi. Capul este mare, dotat cu doi ochi care sunt plasați pe partea stângă (superioară). Înotătoarele dorsale și anale formează o bordură împrejurul corpului. Partea superioară a corpului nu are solzi, dar este dotată cu niște proeminențe osoase.

Calcanul poate ajunge la o lungime de 50-70 cm, rareori până la 1 metru și o greutate de până la 20 kg. Este de culoarea maronie, asemănător nisipului.

Alimentația


Se consideră un vânător activ care se hrănește cu pești mai mici, cum ar fi: țiparii de nisip, heringi, merlan și guvizi. În plus mai putem adăuga diferite crustacee mari și moluște bivalve.


GlosarC

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.