Bibanul de mare (Serranus cabrilla)

Bibanul de mare (Serranus cabrilla) este un pește marin din familia Serranidae. Este o specie foarte răspândită în Oceanul Atlantic. De asemenea populează  Marea Mediterană și Marea Neagră. Se întâlnește la adâncimi de până la 200 de metri, în locuri stâncoase sau nisipoase.

Aspectul

Corpul este alungit, acoperit cu solzi mărunți. Capul este dotat cu doi ochi mari și o gură mare cu buze cărnoase.

 Înotătoarea dorsală este compusă din două părți:

— prima parte este compusă din 10 țepi ascuțiți
— a doua parte este rotunjită și se întinde până aproape de coadă.

Aripioarele ventrale și pectorale sunt mari și rotunjite iar coada este puțin bifurcată. Pe părțile laterale ale corpului se pot observa 7-8 dungi verticale de culoare maronie și 1-3 dungi orizontale de culoare deschisă (albicioase). Lungimea este de obicei de 12-15 cm, dar poate ajunge și la 40 cm.

Alimentația

Acest pește, fiind un prădător, se hrănește cu crustacee mici, cefalopode și peștișori mici pe care îi vânează prin surprindere. Foarte mult apreciază viermii de mare (sea worms).





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.