Merluciul de Atlantic

Merluciul (Merluccius merluccius) este un pește marin din familia Merluciidae.

Se întâlnește în Oceanul Atlantic de Est, din Norvegia și
Islanda până în Mauritania, în Marea Mediterană și sudul Mării Negre.
Se găsește cel mai des aproape de fund, la adâncimi de 70-370 metri, dar uneori și la 1000 de metri. Este o specie comestibilă foarte importantă, dar a suferit din cauza pescuitului excesiv și acum efectivele sunt scăzute în multe regiuni marine.

Aspectul

Este un pește zvelt, cu capul mare, având un maxilar inferior proeminent și dinți mari curbați. Prima înotătoarea dorsală este triunghiulară iar a doua înotătoare dorsală, precum și cea anală sunt alungite. Pe laterale și pe burtă este de o culoare argintie, iar pe spate are o culoare verde-albăstruie.

Această specie poate ajunge la o lungime de aproximativ 1,4 metri, cu o greutate de până la 15 kg.

Alimentația

Puietul  de merluciu intrebuinţează zooplancton şi crustacee de dimensiuni mici, iar la maturitate se hrănește cel mai des cu calmari și pești (anșoa, sardele, hering e.t.c), dar de multe ori și merluciu de dimensiuni mai mici.




GlosarM

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.