Crevete (Palaemon serratus)

Crevetele (Palaemon serratus) este o specie de crevete ce se întâlnește în Oceanul Atlantic, Marea Mediterană și Marea Neagră.

Cel mai des se găsește pe țărmurile nisipoase și stâncoase sau bazinele de piatră la adâncimi de aproximativ 40 de metri. Poate atinge o mărime de până la 10 cm.

Aspectul


Are un corp alungit cu coada întoarsă în jos și cu structuri ca niște frunze spre capăt. Este dotat cu un cioc lung, curbat în sus, cu dinți și două perechi de antene lungi. Primele două perechi de picioare destinate mersului sunt înzestrate cu cleștișori.

Corpul este aproape transparent, cu o nuanță roz-maronie și cu niște pete și linii roșiatice. Datorită acestei colorații este foarte greu de al observa pe fundul unui bazin de pietre.

Alimentația


În calitate de hrană această specie folosește resturi comestibile și animale minuscule. Cu ajutorul cleștilor de pe primele două perechi de picioare adună bucățele de hrană comestibile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.