Twister

Twister — este o momeală artificială întrebuințată la pescuit răpitori.

Acest tip de momeală a apărut la sfârșitul anilor 70 al secolului trecut, elaborat de inginerii americani. De la început se confecționau din cauciuc sau PVC, dar avea o calitate slabă.

În zilele noastre se fabrică de obicei din plastic moale, silicon sau alte materiale polimerice.

Aspectul acestei momeli este foarte variat, atât ca dimensiune, greutate, formă, cât și colorație (chiar și diferite elemente strălucitoare). Se folosește de obicei în timpul pescuitului la spinnig, cel mai des atașat de cârlig sau jig.

Rolul momelii twister este de a atrage atenția răpitorilor cu ajutorul vibrațiilor, mișcărilor oscilante prin apă.

Dimensiunile sunt diferite (de la 1 cm pană la 30 cm), care la rândul lor le folosim pentru pescuitul a diferit-or categorii de pești:
  • Până la 6 cm — pentru pești mai mici (până la 2 kg)
  • De la 8 cm la 12 cm — pentru pești (până la 4 kg)
  • De la 12 cm în sus — pentru pești mai mari (mai mult de 4 kg)

Pescuitul cu ajutorul acestei momeli artificiale este foarte simplu și comod. Are o popularitate din ce în ce mai mare în rândurile pescarilor datorită faptului ca este un bun atractant și are un preț disponibil pentru orice buzunar.

GlosarT

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.