Jig

Jigul reprezintă o momeală artificială, care este folosită în combinație cu alte tipuri de momeli destinate pescuitului la jig.

Este confecționat din greutate (plumb) și cârlig (întărit în interior). Cap de jig are o colorație diversă: plumb închis, deschis și chiar strălucitor. Culoarea închisă este mai des solicitată.

Forma capului de jig de asemenea este foarte variată: rotundă (clasică, din cele mai răspândite), ovală, turtită prin părți etc.

Cârligele pentru cap de jig sunt de diverse dimensiuni și de diferite lungimi (lungi, medii, scurte).

Când îmbinăm capul de jig cu altă momeală, se poate de acoperit total cârligul, sau se îmbracă lăsând cârligul afară (depinde de metoda de pescuit). Cel mai des se folosește în combinație cu twister.

Pentru a alege un cap de jig funcțional, trebuie să fim atenți la momeala cu care o combinăm, începând de la greutate, formă și câteodată culoarea (care trebuie să fie echilibrată).

Nu se recomandă pescuitul la jig în zonele stâncoase (cu multe pietre pe fund) deoarece sunt șanse de a pierde momeala.

GlosarJ

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.