Porumbul

Porumbul se consideră ca una din cele mai bune și eficiente momeli vegetale folosite la pescuit pește de apă dulce. Desigur că și culoarea strălucită, și forma optimă pentru mușcătura peștelui au făcut ca să fie o momeală de neînlocuit la orice partidă de pescuit, fie că este vorba de pescuitul la crap sau chiar și caras, babușcă, plătică, lin și păstrăv.

Această momeală nu necesită o pregătire prealabilă și se găsește la orice magazin alimentar (dacă vorbim despre porumbul conservat). Grăuntele se ține foarte bine pe cârlig, odată ce este fixat corect, iar sucul în care se păstrează este ca o aromă naturală, mirosul căruia este eficient în atragerea peștelui.

Termenul de valabilitate a porumbului este destul de mare, iar odată ce am deschis conserva, se recomandă păstrarea nu mai mult de 2-3 zile, sau se bagă la congelator până la următoarea partidă de pescuit.

De asemenea se poate de procurat acest produs din magazinele specializate pentru pescuit, care oferă porumb special pentru pescuit cu o durată de păstrare mai îndelungată (datorită cantității mari de conservanți).

Cu același succes se poate de folosit porumbul și în calitate de nadă (boabe întregi sau măcinate cu ajutorul unui mixer) în combinație cu alte produse.

GlosarP

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.