Cambula europeană

Cambula europeană (Pleuronectes platessa) este un pește marin din familia Pleuronectidae.

Această specie este răspândită în apele de coastă ale Atlanticului de Nord din sudul Groenlandei și Islanda, până în Scandinavia și sudul Europei, Marea Barents, Vestul Mării Baltice, Marea Mediterană și sudul Mării Negre.

Cel mai des este întâlnită în albiile nisipoase sau nămoloase la adâncimi de 10-50 de metri.

Aspectul

Cambula este un pește aplatizat de mărime medie, având un corp aproximativ rombic și un cap mic. Ochii sunt situați pe partea dreaptă (superioară). Între ochi și marginea superioară a operculului se evidențiază un șir de noduri osoase. Partea dorsală a peștelui este de culoare maro cu pete roșii sau portocalii, iar partea inferioară este albă.

Dimensiunea acestor pești este diversă. Cel mai des sunt întâlnite cambule cu o lungime de 25-50 cm.


Alimentația

Acest pește este cel mai activ pe timp de noapte, petrecând în mod tipic ziua stând pe fundul mării, parțial îngropat în nisip.

Se hrănește cu moluște bentonice, crustacee și peștișori.



GlosarC

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.