Pescuitul bibanului de mare în Grecia (Zefiros)


Bibanul de mare (Serranus scriba) — (Painted comber) este un pește răpitor de mare. Prezintă un interes sporit pentru pescari deoarece este un luptător bun, are o mușcătură agresiva și nu în ultimul rând este foarte gustos (desigur dacă este preparat bine). 

Pentru prima dată am pescuit această specie în Marea Mediterană. Exploatând litoralul de Sud-Vest al Atenei, am reușit să găsesc locul unde își face apariția acest pește. Este vorba de Zefiros (stație de tramvai).



Ca să ajungeți la locul de destinație trebuie să treceți de un restaurant care este situat lângă litoral, după care pe partea stângă o să vedeți un parc mic care iese în mare, amenajat frumos și înconjurat de o mulțime de pietre. În acest parc puteți găsi locul perfect pentru o partidă de pescuit.




De obicei dacă timpul e frumos în această zonă veți întâlni mai mulți pescari, care după cum am observat eu, mai mult preferă pescuitul la plută. Eu am încercat să pescuiesc și la plută, și la spining dar am observat că bibanul mușcă doar atunci când mișcam momeala.



În calitate de momeală am folosit viermi de mare. Acești viermi îi puteți procura aproximativ la orice magazin de pescuit, la un preț de 3-5 euro (depinde de magazin).

Eu consider că această momeală este foarte bună, deoarece la ea puteți prinde o gamă largă de alte specii marine.



La capitolul "unelte de pescuit" v-aș sfătui să încercați pescuitul la plută, însă nu ezitați de a experimenta. Important este ca momeala să ajungă la adâncime.

Fir întins!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.