Pescuitul mrenei

Cel mai răspândit mod de a pescui mreana este match și feeder, dar să nu ezitați de a experimenta având în considerație că cunoașteți deja locurile preferate a acestui pește, timpul favorabil și nu în ultimul rând momeala eficientă. 

Unele dintre cele mai bune momeli sunt: râma roșie și viermușii. Aceste momeli sunt foarte comod de atașat pe cârlig și tot odată sunt destul de durabile, adică nu se pierd în timpul lansărilor mai îndepărtate.

Pentru pescuitul la plută este necesar de a găsi un loc potrivit cu o adâncime mai mare (gropi). Lanseta trebuie să fie rezistentă dar tot odată și elastică cu o lungime de 5 metri.
  1. firul de bază — 0,3-0,4 mm
  2. montura — 0,2-0,25 mm
  3. cârlige № 2-7

Pescuitul cu plumbi la adâncime (fundul apei).
Pentru acest metodă de pescuit aveți nevoie de:
lansetă de 2,40-3,00 metri
  1. mulinetă
  2. firul de bază — 0,3-0,4 mm
  3. montura — 0,2-0,25 mm
  4. cârlige — № 2-7
  5. plumbi
  6. momeală

Mușcătura mrenei este puternică și bruscă. Odată ce a mușcat momeala, se întoarce și încearcă să plece într-o parte. Se recomandă de a trage atunci când deja a mușcat bine momeala și încearcă să se retragă.

Acest pește depune o rezistența foarte mare, trăgând brusc și puternic în timpul scoaterii la mal, astfel făcând pescuitul mai interesant. Dacă rezistența este mare, și desigur dacă aveți de furcă cu un exemplar mai mare este necesar de a obosi peștele în timpul scoaterii la mal, dar tot odată nu se recomandă de al lăsa foarte liber deoarece poate să se lase la fund intrând în zone cu crengi sau pietre.

Fir întins!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.