Miez de pâine

Momelile preparate sunt foarte populare în rândurile pescarilor fiindcă multe specii de pești preferă anume acest tip de momeală, care este efectiv anul împrejur. Aceste momeli trebuie folosite numai proaspete, deoarece mirosul (acru,stricat) nu fac decât să sperie peștii.

O mare atenție trebuie să acordăm și pentru păstrarea acestor momeli, care se usucă foarte repede și nu mai poți pescui cu ajutorul lor.

   Pentru această momeală avem nevoie de pâine proaspătă.

   Extragem miezul din pâine și facem cocoloși de dimensiuni potrivite. Acest lucru se poate de făcut chiar înainte de pescuit, dar de multe ori aceste biluțe din miez se primesc lunecoase și pot să iasă din gura peștelui.

   Pentru a evita acest lucru vă propun să pregătiți din timp această momeală în combinație cu alte produse (care cred că nu lipsesc din bucătăria dumneavoastră).

   • Amestecăm miezul de pâine cu gălbenuș de ou sau cu cartof fiert, cu adaos de apă și ulei vegetal. După ce am amestecat bine (până ce obținem o masă omogenă) se pune în pungă de plastic și se bagă la frigider.


   GlosarX

   0 comentarii:

   Trimiteți un comentariu

    
   Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.