Miez de pâine

Momelile preparate sunt foarte populare în rândurile pescarilor fiindcă multe specii de pești preferă anume acest tip de momeală, care este efectiv anul împrejur. Aceste momeli trebuie folosite numai proaspete, deoarece mirosul (acru,stricat) nu fac decât să sperie peștii.

O mare atenție trebuie să acordăm și pentru păstrarea acestor momeli, care se usucă foarte repede și nu mai poți pescui cu ajutorul lor.

      Pentru această momeală avem nevoie de pâine proaspătă.

      Extragem miezul din pâine și facem cocoloși de dimensiuni potrivite. Acest lucru se poate de făcut chiar înainte de pescuit, dar de multe ori aceste biluțe din miez se primesc lunecoase și pot să iasă din gura peștelui.

      Pentru a evita acest lucru vă propun să pregătiți din timp această momeală în combinație cu alte produse (care cred că nu lipsesc din bucătăria dumneavoastră).

      • Amestecăm miezul de pâine cu gălbenuș de ou sau cu cartof fiert, cu adaos de apă și ulei vegetal. După ce am amestecat bine (până ce obținem o masă omogenă) se pune în pungă de plastic și se bagă la frigider.


      GlosarX

      1 comentarii:

      Victor76 spunea...

      M-am uitat prin tot site-ul si nu am vazut una din cele mai clasice metode: faina de peste ca si amplificator de aroma si deci de succes care poate fi folosit atat cu paine, cat si cu mamaliga. Ba chiar la mamaliga se poate pune de cand o faci. Avand in vedere ca se prezinta sub forma de praf, puteti sa o combinati cum vreti cu momelile obisnuite. Personal sunt cu painea si mamaliga - motive financiare. Daca esti din Bucuresti iti pot aduce chiar eu. Informatii despre faina de peste gasesti pe nutritie-animale.ro. Cei de acolo sunt din Iasi si dau 10 kilograme minim odata. Am pe nepoata-mea care imi trimite pe autocar, si eu mi-o pun in pungi mai mici si o depozitez la subsol in boxa. Faza tare e ca poti folosi si la nada si la momeala in sine. Apropo e doar 10 lei/kg si iti ajunge destul timp.

      Trimiteți un comentariu

       
      Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.