Țiparul subțire

Țiparul-subțire (Nemichthys scolopaceus) are o distribuție în în mările și oceanele tropicale și temperate din toată lumea. Se întâlnește la adâncimi de până la 2000 metri.




Aspectul


Este un pește ciudat, având capul asemănător cu cel al păsărilor care este și cea mai groasă porțiune a corpului. Are doi ochi mari și maxilare lungi, subțiri, curbându-se spre exterior. Pielea este de o culoare maro închis deasupra și aproape neagră pe burtă.

Corpul este subțire, terminându-se într-o coadă ca un fir de ață. Înotătoarea dorsală merge pe la jumătate de-a lungul corpului și este înlocuită de un șir de țepi scurți ducând spre coadă. Înotătoarea anală este puțin mai înaltă decât cea dorsală și are solzi moi pe toată porțiunea spre coadă.

Această specie poate atinge dimensiunea de 1,5 metri.

Alimentația


Hrana de bază o constituie peștișorii și crustacee pelagice.

Acest pește nu poate într-adevăr să muște sau chiar să își închidă bine gura. Vânează cu gura deschisă, măturând apa. Odată prinsă cu dinții, prada mică se află într-o situație în care poate doar înota într-o singură direcție — spre gâtul țiparului.

Țiparii sunt foarte eficienți și la prinderea creveților, ale căror antene lungi sunt ușor de agățat.


GlosarT

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.