Pescuitul marin în Grecia (Paleo Dimarhio)

Următoarea destinație pentru pescuit pe care v-o recomand, este Paleo Dimarhio (Παλαιό Δημαρχείο). 

Se află în partea de Sud-Vest a Atenei, lângă un mic port maritim. 
Foarte comod este pentru cei care au transport propriu, deoarece se poate de ajuns chiar până aproape de litoral.

Pentru cei care circulă cu transportul public (printre care mă aflu și eu), alegerea perfectă ar fi tramvaiul.



                           
 Vizualizare hartă mărită

Aici aveți posibilitatea de a alege și un loc bun pentru pescuit (pentru lansări la distanțe mari sau pescuitul la plută).  Mulți pescari preferă să pescuiască chiar în port (la plută), dar mai spre seară, când deja apune soarele.

Eu am ales un loc de pescuit la ieșirea din port, aproximativ 20-30 metri în dreapta, cu o adâncime mică. Cu toate că la fundul apei sunt multe pietre, am avut norocul de a pescui fără probleme.


În calitate de momeală am folosit viermi de mare și am avut parte de o partidă de pescuit de succes, atât doar că peștii erau de dimensiuni mici — 15-25 cm (dar cred eu că nu dimensiunea contează ci însăși procesul de pescuit).
 
Fir întins !!!













0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.