Sardeaua europeană

Sardeaua europeană (Sardina pilchardus) este un pește din familia Clupeidae. Locuiește în apele temperate ale Oceanului Atlantic de Nord-Est.

Se întâlnește în oceanele deschise, dar și aproape de țărm, intrând uneori în estuare, de la 10 la 100 de metri.

Asemenea altor clupeide care formează bancuri, sardinele își petrec toată viața într-un banc de vârstă și mărime asemănătoare.

Serveşte ca materie primă importantă pentru prepararea conservelor cu renume mondial "Sardine în ulei".

Aspectul


Sardeaua este un pește marin mic, fusiform ce ajunge la dimensiunea de 25 cm. Înotătoarea dorsală este mică iar înotătoarele pectorale, pelviene și anale sunt inobservabile. Coada este adânc bifurcată. Corpul este în nuanțe contrastante — albastru-verzui deasupra și argintiu strălucitor dedesubt. Unii pești ilustrează o serie de pete negre pe flancuri. Are piele în mod specific uleioasă, care poate emite un luciu frumos colorat când este văzut sub apă.

Alimentația


Principalul tip de hrană este planctonul. Se hrănesc aproape de suprafață noaptea, iar ziua se retrag la adâncime.



GlosarS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.