Tonul alb

Tonul-alb (Thunnus alalunga) este un pește marin din familia Scombridae.

Această specie este răspândita în toate oceanele, mările tropicale și temperate, inclusiv Marea Mediterană.

Se întâlnește în oceanul deschis, mai ales în apele de suprafață, la o adâncime de până la 600 de metri.

Aspectul

Corpul are forma unei torpile (asemănător cu cel cel al tonului nordic). Capul este dotat cu un bot ascuțit și doi ochi mari. Are două înotătoare dorsale și șiruri dorsale și ventrale de înotătoare mai mici. Înotătoarele pectorale sun foarte lungi iar cele caudale formează o coadă superficială în formă de semilună, cu vârfuri tăioase.

Ajunge la o lungime de 1,4 metri cu o greutate de până la 45 kg. Culoarea corpului este albastru-oțet și argintiu-alb mai jos.

Alimentația

Acești pești se mișcă în jurul ariei lor distribuționale în bancuri, efectuând migrații extinse în căutarea hranei. Se adună adesea în curenți termici — adâncimi unde apa își schimbă temperatura, unde curenții, umflându-se, aduc substanțe nutritive din adâncuri și prada este mai abundentă.

Se hrănesc cu pești de dimensiuni mai mici.


GlosarT

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.