Viermuși

Viermușii — larve de muște (de carne).

Ating o lungime de 8-15 mm și se hrănesc cu carne alterată sau alte produse la care procesul de fermentație a început deja.

În condiții favorabile se află în formă de larvă timp de 10-15 zile, după care se transformă în muscă. La temperaturi negative pot trăi până la doi ani fără a se transforma în muște.

Se folosesc în medicina — o metodă ieftină și eficientă de a curăți rănile de țesuturi moarte și supurație. Aceste metode sunt întrebuințate în aproximativ 1500 de centre medicale din Europa și Statele Unite.

Viermușii sunt și o momeală animală excelentă pentru un pescuit de succes.
Ocupă un loc de frunte printre momelile folosite de pescari, pentru pescuitul la plută. Aceste larve au o popularitate foarte mare atât la pescarii amatori, cât și la pescarii profesionali și sportivi din toată lumea. Se folosesc ca momeală și ca nadă la pescuitul crapului, dar și la o mulțime de alți pești pașnici.

Există mai multe modalități de a pregăti viermușii pentru pescuit:
  • Le dăm în calitate de hrană gălbenuș de ou. Viermușii vor căpăta o culoare galben aprinsă.

  • Pentru puțin timp introducem larvele într-un amestec din lapte cu suc de sfeclă roșie (sau colorant alimentar roșu). Viermușii capătă o culoare roșiatică.
GlosarV

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.