Pescuitul cambulei în Grecia

Pescuitul de la mal

Pentru pescuitul cambulei de la mal avem nevoie de următoarele unelte:
  1. Lansetă
  2. Mulinetă
  3. Fir rezistent cu capacitatea de rupere de la 5 kg în sus
  4. Plumbi
  5. Cârlige (baza lungă)
  6. Momeală

Pentru prima dată eu am pescuit cambula în Grecia, Atena — Sud-Vest (Parko Flisvou). Trebuie să menționez că nu se întâmplă foarte des ca să pescuiți acestă specie (cel puțin pentru mine) în această zonă.

Am mers la pescuit la sfârșitul lunii mai. Dimineața am pescuit de pe peretele care este situat până la intrarea în port și am avut norocul de a prinde mai multe specii de pești, printre care și o cambulă. Captura acestei specii m-a impresionat foarte mult și am hotărât să exploatez această zonă mai binișor, deplasându-mă în partea stângă, unde adâncimea este puțin mai mică.

Aproximativ la 15-20 de metri de perete am găsit și locul potrivit pentru pescuit cambula. Să nu vă faceți griji de pietrele care sunt prezente acolo, fiindcă la distanțe mai mari adâncul este curat (nu se agață cârligele sau plumbii). Trebuie să fiți atenți doar când scoateți peștele din apă.


În calitate de momeală eu am folosit viermi de mare, care după părerea mea sunt mai eficienți când îi punem pe cârlige în întregime, sau cel puțin dacă îi tăiem — să fie mai lungi decât cârligul.

Mușcătura de cambulă este sigură și puternică, dar sunt cazuri când nici nu se simte (dar este deja pe cârlig). Vă sfătui să verificați momeala, dacă mai mult de 10- 15 minute nu vă semnalizează.

Pentru mine a fost o partidă de pescuit foarte interesantă și plină de emoții pozitive, ceea ce vă doresc și vouă.

Capturile de mai jos sunt rezultatul de aproximativ a 3 ore de pescuit.


Fir întins!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.