Insecte pentru pescuit

Sunt o mulțime de insecte pe care le putem folosi în calitate de momeală la pescuit.

Fluturii — o momeală foarte buna la pescuit de tip (fly). Este important ca la utilizare să acopere total cârligul. Rezultate bune dă la pescuitul la clean.

                                                                                               


Lăcuste —o momeală recomandată la pescuitul sportiv. Cel mai des pescarii folosesc lăcustele verzi. Înainte de a lansa momeala în apă mulți pescari înlătură o aripă de la fluture sau lăcustă (ajungând pe suprafața apei cu așa traumă încep a face mișcări rotative în încercare de a se ridica) pentru a atrage peștele.


Coropișnița — este cea mai mare insectă folosită în calitate de momeală. Duce un mod de viață nocturn, iar în timpul zilei stă în vizuini. Cel mai des o găsim în sol, în locuri umede ( grădini, sere). Se poate de prins foarte ușor noaptea, cu ajutorul unui felinar (deoarece lumina o atrage). Cel mai des folosim această momeală la pescuit somn.



Libelule — se găsesc în toate regiunile temperate și tropicale ale lumii, aproape de lacuri, râuri și bălți. Le prindem cu ajutorul unei plase (mai mult în zile călduroase) iar dimineața, până la răsăritul soarelui le găsim pe iarbă. Se consideră o momeală bună pentru peștii care locuiesc în straturile superioare ale apei.



Cărăbuș — este o insectă de culoare castanie sau neagră. Apare la începutul lunii mai și se hrănește cu frunzele arborilor. Se pot prinde din zbor sau mai ușor îi găsim dimineața devreme, la marginea unei păduri (mesteacăn, stejar). Agităm un pic trunchiul copacului și o să cadă cărăbușii care sunt așezați pe frunze de cu seară. Se folosește mai des la pescuitul la clean.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.