Pescuitul obletelui

Pescuitul obletelui este considerat un pescuit foarte interesant (sportiv), care este pe putință pentru toate categoriile de pescari (fie începători sau profesioniști).

Acest pește mic se găsește aproape în toate apele dulci. Locuiește în straturile superioare ale apei și nu crește mare, ajungând la o dimensiune de până la 20 cm. Trăiește acest pește aproximativ 5-6 ani și devine matur în al doilea an de viață.
Este activ în sezonul cald când temperatura apei este mai mare de 5-7  ° C. Foarte activ devine atunci când temperaturile sunt mai sus de 12-14 ° C. În timpul perioadei active, această specie are două vârfuri de hrănire foarte intensă:
  1. sfârșitul lui aprilie — mijlocul lui mai
  2. sfârșitul lui iulie — începutul lui august
Se hrănește în aceste perioade cu insecte care cad pe suprafața apei, mai puțin cu plancton sau peștișori mai mici.

Toamna, deja cânt timpul se răcește, obletele se deplasează la adâncime (gropi) formând bancuri mari unde rămân într-o stare inactivă până la primăvară.

Cel mai des pescarii practică pescuitul la plută pentru această specie. Pentru aceasta aveți nevoie de:
  • Lanseta sau undița,care trebuie să fie foarte ușoară, pentru un pescuitul mai plăcut și desigur mai eficient.
  • Mulinetă (de dimensiune medie sau chiar miciă).
  • Fir subțire — 0,08-0,1 mm.
  • Cârlige mici cu numărul — 18-22.
  • Plumbi (mulți însă nu folosesc plumbii).
  • Plută. 
  • Momeală.
În calitate de momeală pescarii folosesc cel mai des viermușii, deoarece se găsesc mai ușor și sunt mai practici în aplicare. Totuși cea mai bună momeală pentru oblete este — musca.


Fir întins!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.