Momeli artificiale

În această categorie intră toate tipurile de momeli  care imită pe cele naturale. Aici sunt incluse o varietate de pești, viermi e.t.c.

Cu toate că momelile artificiale sunt defapt o copie a hranei peștilor, nu vor fi o copie exactă a acesteia. Prădătorii preferă să vâneze pești răniți sau care se comportă ciudat pentru mediul înconjurător.




Momelile artificiale transmit semnale, cunoscute de prădător, astfel provocând-ul la atac. Principalele semnale care împing peștele la atac sunt:
  • Forma
  • Culoarea
  • Mișcarea
Dar nu în ultimul rând și — mărimea, textura, mirosul și sunetul.

Producătorii  încearcă să introducă de fiecare dată cât mai multe semnale (asemănări) în aceste tipuri de momeli. Atrage peștele în diferite situații momeala, care an de an este foarte solicitată.

În apă momeala artificială se comportă diferit (în dependență de mișcările fiecărui pescar aparte), dar dacă este una de calitate, atunci rezultatul este îmbucurător pentru orice pescar (fie începător sau profesionist).

Momelile artificiale pot fi împărțite în următoarele tipuri:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.