Pescuitul plăticii

Plătica preferă mai mult apa liniștită și o găsim mai des la adâncime.

De asemenea îi place să stea la fundul apei unde este mult nămol și gropi.




PRIMĂVARA


Pescuitul mai activ în această perioadă este în luna mai, deoarece plătica începe să depună icrele. În această perioadă trebuie sa căutăm un loc de pescuit unde adâncimea apei nu este chiar mare.

Pentru a atrage atenția peștilor, trebuie să-i înnădim. Sunt o mulțime de nade pe care le putem folosi, dar fiecare lac sau rău își are preferințele lui.

În cazul când nu cunoaștem exact preferințele acestui pește, putem folosi o nadă universală, care este compusă dintr-un amestec de larve de țânțar cu pământ (dacă nu avem larve se poate de folosit și râmă tăiată mărunt).

 VARA


În această perioadă cel mai bine se pescuiește odată cu răsăritul soarelui și până la orele 10-12 (depinde de lacul sau răul unde pescuim). Când avem parte de zile mai fierbinți, plătica devine mai activă noaptea.

Exemplare mai mari se prind chiar aproape de mal, dar este necesar de a păstra liniștea.

Vara folosim mai mult momeli naturale.

TOAMNA


În perioada aceasta plătica este foarte activă. Este permanent în căutarea hranei deoarece se pregătește de iarnă.

Se recomandă pescuitul în primele ore, odată cu răsăritul soarelui. Pe parcursul zilei peștele se deplasează la adâncime.

Pentru pescuit putem folosi diferite unelte sau tehnici de pescuit, dar cel mai des se folosește pescuitul la pluta.

IARNA


În perioada de iarnă plătica se găsește în locurile adânci (gropi) și bogate în hrană.

Cel mai des în calitate de momeală pescarii folosesc larve, râma și viermi. Tot din aceste momeli se prepară și nada.

Foarte bine se pescuiește cu marmușca (cârlig lung). În timpul pescuitului se recomandă de a mișca periodic marmușca, deoarece pentru plătică prezintă un interes sporit momeala mișcătoare.










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.