Limba de mare Dover

Limba de mare Dover (Solea solea) este un pește plat din familia Soleidae. Se găsește în zonele de coastă din Oceanul Atlantic de Nord-Est, din Norvegia până în Senegal și Insulele Capului Verde. De asemenea este răspândit în vestul Mării Baltice, Marea Mediterană și sud-vestul Mării Negre.


Se întâlnește cel mai des în albiile nisipoase și nămoloase ale mării, la adâncimi de 10-100 de metri, deplasându-se spre ape mai adânci în perioada de iarnă.

Aspectul


Este un pește aplatizat și alungit, cu ambii ochi pe partea dreaptă (superioară) a capului, un bot puternic turtit și o gură mică. Asemenea tuturor peștilor turtiți, își începe viața arătând ca un pește normal și trăiește aproape de suprafață, dar ochii i se mută pe o parte. În timp ce se metamorfozează devine un pește plat.

Are o culoare maro-închis, cu pete negre indistincte, neregulate pe marginea superioară și o pată neagră pe înotătoarea pectorală superioară, iar dedesubt este alb.

Alimentația


Acest pește este mai activ în perioada nocturnă, dar poate fi activ și în zilele întunecate sau în apa tulbure. Își petrece, de obicei, ziua parțial îngropat în sedimente, ieșind noaptea să se hrănească în mare cu nevertebrate mici care trăiesc pe fundul apei.

Se hrănește cu viermi, moluște,crustacee și diferiți peștișori mici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.