Cambulă

Cambula (Platichthys flesus) este un pește marin din familia pleuronectidae. Locuiește în zona litorală a mărilor europene (de la Marea Albă de Nord, la Marea Mediterană și Marea Neagră), intrând adesea în râuri.

A fost introdus în SUA și Canada accidental, prin intermediul transportului (balast).


Aspectul
Cambula are corpul aplatizat. Capul este mic, dotat cu o gură și doi ochii care sunt plasați pe partea superioară, care este mai dezvoltată decât partea dedesubt. Această specie atinge o lungime de până la 50 cm, și o greutate de până la 3 kg.

Partea superioară a corpului este acoperită cu solzi cicloizi și plăci osoase, având o culoare verzuie sau brună cu niște pete stelate. Partea dedesubt este aproape goală, de culoare deschisă.




Alimentația
În calitate de hrană cambula folosește nevertebrate de fund și peștișori.
GlosarC

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.