Bibanul de mare

Bibanul de mare (Serranus scriba) este un pește de mare din familia Serranidae. Populează Oceanul Atlantic de Est, Marea Mediterană și Marea Neagră.
Se găsește la adâncimi de până la 200 de metri și preferă locurile stâncoase.


Aspectul

Corpul este turtit lateral, acoperit cu solzi. Capul este dotat cu o gură mare (maxilarul inferior iese puțin înainte) și doi ochi (care sunt plasați pe partea de sus al capului).
Este un pește de dimensiuni mici, ajungând la o lungime de până la 35 cm, iar greutatea de până la 500 de grame. Cel mai des se întâlnesc exemplare cu o lungime de până la 22 cm cu o greutate de aproximativ 200 de grame.
Bibanul de mare are o colorație foarte frumoasă. Cel mai mult se evidențiază partea dorsală care este de o culoare albastrul aprins. Înotătoarele sunt de o culoare galben-maronie.

Alimentația

Este un pește prădător și de obicei se ascunde printre alge sau pietre unde pândește prada. Se hrănește în special cu pești mici, crustacee și moluște.


GlosarB

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.