Clean

Cleanul (Leuciscus cephalus) este un pește prădător de apă dulce din familia Cyprinidae.

Cel mai des se întâlnește în râuri, dar uneori îl găsim și în lacuri, având o largă răspândire în Europa și Asia.

Aspectul

Acest pește se evidențiază din celelalte specii, având un corp aproape cilindric acoperit cu solzi mari. Capul mare (puțin turtit pe partea superioară) și o frunte lată.

Spatele este de o culoare verde-închis (aproape negru) iar pe laterale este de o culoare argintie cu o nuanță gălbuie. Aripioarele pectorale au o nuanță portocalie, cele pelviene și anale au căpătat o nuanță roșie, iar coada pe margini este de culoare neagră.

Ajunge la o lungime de 80cm și poate atinge o greutate de până la 8 kg.

Alimentația

Cleanul este un pește omnivor și se hrănește cu alimente foarte diferite. Meniul acestui peşte este foarte bogat şi include o diversitate de insecte, viermi, scoici, raci, broaște, peștișori, fructe e.t.c.

Peștii de dimensiuni mai mari sunt niște prădători foarte lacomi.

Ne cătând la faptul că consumă o cantitate mare de peștișori cum ar fi plevușca sau obletele, apucă și tot ce cade în apă (chiar și șoareci).



GlosarC

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.