Aluat

    • Aluat din făină de grâu

    Acest tip de momeală nu lipsește din arsenalul pescarilor deoarece este foarte ușor de preparat și nu necesită cheltuieli mari. Există mai multe rețete de preparare a  acestei momeli, dar desigur că și fiecare pescar își are metodele și secretele lui. Pentru un efect mai bun de obicei în aluat se adaugă diferite ingrediente (pentru un gust mai bun sau un miros mai atrăgător).

    Cea mai simplă metodă de a pregăti aluatul este următoarea:

    - Făină și apă, care se amestecă bine până ce obținem o masă omogenă. Această metodă simplă de a prepara aluatul o putem face chiar de pe mal, folosind apa din lac sau rău de unde pescuim (se spune că peștele mai bine mușcă dacă simte mirosul sau gustul apei în care locuiește).

    Pentru pescarii care se pregătesc din timp pentru pescuit le propun următoarele rețete de aluat:

      •  Aluat din făină de porumb (alb)

        La început cernem făina de porumb printr-o sită. Se toarnă într-o cratița apă și se pune la foc mediu. După ce a dat apa în clocot adăugăm făina de porumb (uniform, pe toată suprafața), punem capacul și lăsăm să fiarbă timp de 5 minute, fără a amesteca. În continuare, scoatem capacul și mai lăsăm pentru 8-10 minute la fiert, amestecând permanent cu o lingură de lemn.

        Pentru a verifica dacă este gata, trebuie să luăm puțin aluat și să facem o biluță de mărimea unei alune. Această biluță nu trebuie să se deformeze sau să crape la o apăsare ușoară. Dacă aluatul este gata, opriți focul și răsturnați aluatul pe o tavă. Se recomandă de a frământa aluatul cu mâinile timp de aproximativ 10 minute și pentru a evita uscarea, se pune într-o pungă de plastic.


        • Aluat din cartofi

          Pentru a pregăti acest aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:
            1. Cartofi
            2. Făină
            3. Sare
            4. Zahăr
            Se fierb cartofii (cu coajă), se curăță, după care se lasă să se răcească. După ce sau răcit, îi dăm prin rozătoare și adăugăm câte un mănunchi de sare și zahăr. Adăugăm făina într-un raport de 1:1 și amestecăm până la obținerea unei mase omogene, apoi se pune la fiert pentru 30 minute într-o cratiță cu apă (la foc mic). După aceea aluatul se scoate, se taie în câteva bucăți și se depozitează la rece.

            Această momeală merge bine la pescuitul la crap, plătică, babușcă.

            0 comentarii:

            Trimiteți un comentariu

             
            Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.