Crevete (Alpheus ruber)

Crevetele (Alpheus ruber) este una dintre speciile de creveți mușcători din familia Alpheidae.

Se întâlnește în Marea Mediterană, Atlanticul de Nord-Est. Cel mai des îl găsim în crăpăturile din recifele stâncoase și nisip, orificiile spongierilor.


Aspectul


Este un crevete voluminos, având un cioc foarte scurt, partea proeminentă a carapacei care se proiectează între ochii animalului. Dotat cu antene lungi, unite. Prima pereche de picioare destinate mersului are un clește normal și unul mărit și modificat, iar cea de a doua pereche de membre are clești minusculi.

Acest crevete este de culoare roșie intensă, aproape strălucitoare. Mărimea variază de la 2,5 cm până la  3,5 cm.

Alimentația


Se hrănește cu diferite animale marine minuscule precum creveții, crabi mici și peștișori. Cu ajutorul cleștelui drept produce un plesnet a cărui sunet poate uimi animalele din apropiere. Desigur că folosește această tehnică pentru a imobiliza și a-și prinde apoi prada.


GlosarC

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.