Ariciul de mare (negru)

Aricii de mare negri (Arbacia lixula) sunt membri ai clasei Echinoidea. Se numără printre cele mai vechi făpturi marine supraviețuitoare de pe pământ.

Această specie se găsește în Marea Mediterană, cel mai des întâlnită pe alge marine și stânci, la o adâncime de până la 40 de metri.

Aspectul


Corpul este alcătuit din plăci calcaroase formând un înveliș numit carapace. Din carapace, care este aproape sferica, ies niște țepi scurți (destul de ascuțiți) dar și picioarele tubulare, care ajută pentru deplasare.

Asemenea altor arici de mare, gura se află dedesubtul corpului și din ea se proiectează cinci dinți albi. Anusul se află în partea superioară a corpului.

Diametrul la carapace atinge 5 cm, iar lungimea țepilor 3 cm. Culoarea la carapace este roz cu linii roșii, indicând poziția porilor care permit apei să intre în picioarele tubulare iar culoarea țepilor este maronie-neagră.

Alimentația


Se hrănește cu resturi organice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.