Momeli rotative

Momelile artificiale rotative sunt de neînlocuit pentru pescuitul la spinning.

Experții sunt de părerea că la baza creării acestui tip de momeală au fost mulți ani de studiere a comportamentului momelilor oscilante.

Construcția momelii rotative este simplă:
  • petală metalică
  • bază
  • cârlig

Petala se montează pe bază, iar la celălalt capăt se atașează cârligul. Este necesar de a le monta în așa fel, încât petala în timpul mișcării să se învârtă în jurul axei.

Forma petalei este de obicei rotundă, eliptică sau alungită (ca forma unei frunze de salcie). Desigur că sunt și de diferite dimensiuni, greutăți și grosimi, ce le face să aibă un comportament diferit în timpul mișcării.

Atât petala cât și celelalte elemente ale acestei momeli, pot fi vopsite în diferite culori sau acoperite cu straturi suplimentare — argint sau crom, pentru a da o asemănare cât mai mare diferit-or specii de pești.

Desigur că trebuie de menționat și faptul că aceste momeli rotative atrag peștii nu numai prin jocul vizual, dar și prin distribuirea oscilațiilor de diferite frecvențe (ce provoacă peștele la atac).

GlosarM, GlosarR

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.