Pescuit Grecia

Următoarea destinație pe care v-o recomand este — Marina Alimou (Μαρίνα Αλίμοu).

Este o zonă foarte frumoasă dotată cu un parc superb, un port și desigur cu o mulțime de locuri prielnice pentru pescuit. Important este faptul că în port este permis pescuitul (spre deosebire de Parko Flisvou) și aveți posibilitatea de a alege un loc mai dosit, dacă condițiile meteo nu sunt chiar favorabile (vânt puternic). 


Ca și în zonele precedente descrise de mine, aici se poate de ajuns cu ajutorul tramvaiului (foarte comod). Stația Marina Alimou este amplasată foarte aproape de litoral.
Odată ce ați ajuns aproape de litoral, v-aș sfătui să atrageți atenția la un perete care se află în partea dreaptă, aproape de intrarea în port. Acolo o să găsiți o mulțime de locuri bune pentru o partidă de pescuit.

Adâncimea este de până la 5 metri dar tot depinde de locul ales. Se poate de pescuit fără frică de a pierde momeala sau greutatea și cârligele, fiindcă la fund nu sunt multe pietre. În schimb dacă lansați momeala mai departe de 10-20 metri, în unele locuri, o să dați de alge (care se agață foarte ușor de cârlige sau greutate). Acestă problemuță se rezolvă foarte bine dacă examinați bine adâncul cu ajutorul a câtorva lansări preventive, înainte de a începe pescuitul.  Acolo am întâlnit și foarte mulți pescari, care mi-au dat câteva sfaturi pentru un pescuit mai eficient. Tot de la ei am aflat că deseori, în apropierea portului își face apariția — zărganul (un pește foarte interesant).

Eu am folosit în calitate de momeală viermi de mare, care au fost foarte solicitați de peștișorii din apropiere.

 


Fir întins!!!
0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.