Plătica de mare

Plătica de mare (Pagrus pagrus) este un pește marin, din familia Sparidae. Se întâlnește în apele tropicale și subtropicale ale Oceanului Atlantic și  în Marea Mediterană.

Plătica este mai des întâlnită aproape de recifele stâncoase și epave, până la o adâncime de aproximativ 250 metri.

Aspectul


Corpul este adâncit, turtit în lateral, având un cap mare, care de asemenea este turtit, dotat cu doi ochi mari. Înotătoarea dorsală este țepoasă iar coada bifurcată.

Este de o culoare roșie-argintie, cu înotătoare dorsale, pectorale și caudale roșiatice, și pete galbene pe fiecare solz care creează un efect de dungi galbene.

Alimentația


Această specie se hrănește cel mai des la adâncime. În calitate de hrană întrebuințează: crustacee, echinoderme, moluște și pești.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.