La pescuit calmari în Grecia


Salut la toți amatorii de pescuit din Grecia!
În această rubrică vreau să vă descriu din propria experientă cum se pescuiesc calmarii.

Locuind în Atena am exploatat partea de sud-vest, Marea Egee (Aegean sea). Cine a mai fost deja la pescuit calmari este la curent că cel mai potrivit timp de a pescui calmari este atunci când deja apune soarele (cel puțin asa se pescuiește în această zonă).

Pentru cine nu cunoaște sau vrea să înceapă acest sport care este foarte atractiv și interesant o să descriu pe etape — de ce aveți nevoie pentru a prinde calmari:
  1. Lansetă
  2. Mulinetă (fir rezistent)
  3. Momeală artificială
  4. Bună dispoziție

Sa începem cu lanseta. Pentru a alege o lansetă potrivită acestui tip de pescuit putem să cerem opinia vânzătorilor din magazinele de pescuit care sunt în zonă, sau alegem singuri (important să fie cât mai ușoară și desigur rezistentă).

Mulineta e de dorit sa fie de dimensiune medie sau chiar mică, însă nu ezitați de a consulta și specialiștii din magazinele de pescuit.

Momeli artificiale pentru pescuit calmari sunt foarte diverse, atât ca dimensiuni, culoare și greutate, cat și prețuri (depinde de unde le cumperi și în ce cantitate). De exemplu, în magazine grecești ajung de la 2,5 pană la 7-8 euro. Eu le cumpăr din magazine chineze unde prețul este cu mult mai mic — 2 euro bucata, dar dacă cumperi mai multe îți cedează pană la 1,5 euro bucata. Când plecați la pescuit să aveți în arsenal măcar 3-4 bucăți, fiindcă sunt șanse să rămână la fundul mării.

Despre locurile unde pot fi pescuiți calmarii în Grecia veți afla din postările ce vor fi publicate în curând.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.