Pescuitul în Grecia (Lacul Yliki)

Laacul Yliki este situat în Grecia — la 94,2 km distanță de la orașul Atena. Este un lac foarte mare și frumos, înconjurat de munți, cu multe locuri prielnice pentru pescuit.

De obicei acest lac este un punct de atracție pentru pescarii de diverse naționalități, dar mai puțin pentru greci (deoarece grecii nu consumă speciile de pești de apă dulce).





Vizualizare hartă mărită

Acolo o să aveți ocazia să pescuiți mai multe specii de pești: oblete, mreană, caras, crap și somn.

Pentru prima dată am mers le pescuit la începutul lunii mai, când temperaturile sau ridicat mai sus de 20 ° C. Am ales locul pentru pescuit cu o adâncime mică și bogat în alge.


Momeala solicitată de pești a fost —  viermușii și râmele. Am încercat și alte feluri de momeli, cum ar fi mămăliga și porumbul, însă nu prea au dat rezultate.

Peștii au fost activi începând cu răsăritul soarelui și aproximativ până la orele 17.00 cu mici pauze la amiază.

Mai jos este rezultatul acestei partide de pescuit.



Pentru a doua oară am mers la acest lac la finele lunii mai. Am ales altă zonă de pescuit, aproximativ la 200 de metri mai în stânga, cu o adâncime mai mare și mai puține alge (mai mult pietre).

Ca de obicei am avut mai multe tipuri de momeală, însa spre deosebire de prima partidă de pescuit, a început să muște și la mămăligă. Cel mai activ a fost obletele mic și mreana, care după cum am observat, se deplasează mai aproape de mal, odată ce se încălzește (spre amiază).  Rezultate bune am avut, pescuind și în straturile mijlocii ale apei. Uneori peștii se aruncau la momeală, ne ajungând la locul de destinație (în mișcare).

La final, pot să vă spun că acest lac frumos, bogat în pește, cu peisaje nemaipomenite și cu o apă limpede — merită să fie vizitat de toți pescarii (inclusiv și toți oamenii care iubesc natura).

Mai jos am imortalizat și peștișorii din această partidă de pescuit.



Fir întins!!!



2 comentarii:

Tasos spunea...

Buna ziua. Ma numesc Taso, locuiesc in Pireas de vreo 30 de ani si...pescuiesc doar in lacuri. Cele mai multe lacuri se afla destul de departe de casa mea, cel mai apropiat fiind Yliki. Merg destul de des acolo, dar intr-un loc diferit de cel prezentat de tine. Imi plac mult pozele din locul unde ai mers tu, am inteles (in mare) cam unde este. Vreau sa te intreb doar care este calitatea drumului si daca exista posibilitatea sa te incurci de la Mouriki incolo, sau daca poti sa-mi dai detalii mai amanuntite. Sper ca-mi vei raspunde si iti multumesc mult. Daca vrei sa-mi scrii, e-mail-ul meu este : alexharvey592000@yahoo.com

Unknown spunea...

multumesc de informatie chiar o sa merg acolo pentru o partida de pescuit

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.