Momeli naturale

Printre primele momeli folosite de pescari (încă din cele mai vechi timpuri) sunt cele naturale.

Momelile naturale au ajuns și în zilele noastre, desigur cu un asortiment din ce în ce mai mare, care creste în continuare.

Aceste momeli le putem clasifica în 3 categorii mari:
  1. Momeli vegetale
  2. Momeli animale
  3. Momeli preparate

1) În categoria de momeli vegetale intră: semințe, legume, fructe.
Cel mai des folosite sunt semințele de: porumb, cânepă, grâu, mazăre, năut, orz, linte, soia ș.a. Din legume și fructe putem menționa — cartofii, cireșe, vișine, coacăză, zmeură, bucăți de prune coapte. 

2) În categoria de momeli animale intră: râme, viermuși, crustacee, larve, insecte, pești, diverse animale mici și păsări.

3) În categoria de momeli preparate intră de obicei amestecurile din gama de momeli vegetale sau animale. Printre cele mai populare sunt: mămăliga, pâinea, boilies, aluaturi, diferite paste făinoase.

GlosarM, GlosarN

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.